En nybörjarblogg med en nybörjare i trädgården...

Här ska jag försöka dokumentera försöken att sköta om diverse växter på min vildvuxna men fina sommarstugetomt i Sörmland...

söndag 29 juli 2012

Galet...

"Las Vegas is like Disneyland for adults" sa en av ägarna till en vingård vi besökte. Jotack. Vi var här 1991 när min pappa fyllde 50 år så det var ett tag sedan. Det som hänt är att det byggts fler megastora hotell, massor med folk som besöker staden mitt i öknen och en lite Finlandsbåtskänsla infinner sig rätt snabbt. Det går liksom inte att tänka nåt annat än att det är ett helt galet ställe som är som är helknäppt men lite kul att ha sett.

Vårt hotell är helt galet: det är femstjärnigt, har 7.000 (ja sju tusen) rum, är uppbyggt som ett venetianskt palats med gondolabåtar som åker runt i hotellet. Allting är helt artificiellt, "himlen" är målad! Receptionen är enorm och har säkert 30 receptionister. Casinot var helgalet. Hotellet har ett tjugotal restauranger, de flesta i toppklass. Vi käkade en god italiensk pasta ikväll. Vårt rum är supernice, som en liten svit.

Själv är jag ingen spelhaj men J har spelat för lite redan. Inga stora summor. Det jag däremot ser fram emot att besöka nån dag är en enorm (what else) outlet mall med 115 butiker med kända märken som Ralph Lauren, Calvin Klein etc.

Tog en bild på en härlig skoautomat - om man sabbat fötterna i alldeles för höga klackar så köper man ett par ballerinaskor som går att vika ihop i olika trendiga färger.. :-)

Vi har dock alldeles för tunga väskor redan nu så vi måste fundera på att skicka hem lite saker via post :-)

Vilka kontraster den här resan har bjudit på!

1 kommentar:

  1. Alla kommentarer är överflödiga. Amerika är störst, ofta bra och vackert, men kanske inte alltid mest smakfullt. Kram

    SvaraRadera